Mnela'nın Denizi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mnela'nın Denizi

Yaradanına sevdalı yürekler...

Dareyn Dergisi 31. Sayı Yayında!
 
 
Allah'ın kahretmediğini görüp şaşırma!
Mühlet verdiğini düşün ve ürper!
 
 

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

TAVUKLU YEMEK CESITLERI

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1TAVUKLU YEMEK CESITLERI Empty TAVUKLU YEMEK CESITLERI Cuma Ekim 03, 2008 7:51 am

biat

biat
Bronz Üye

Bronz Üye

TAVUK BUGULAMA
Malzemeler
2 ad. kemiksiz tavuk gogsu
5-6 dis sarmisak
3 ad. domates
1 ad. buyuk kuru sogan
6-7 ad. sivri biber
2 ad. patlican
1 y.k siviyag 1, y.k tereyag
1 tatli k. toz seker, 1 tatli k. tuz
1 kahve fincani su

Yapilisi
Tavuk gogsunu kusbasi dograyip rengi beyaz olana kadar kavurun. Patlicanlari alaca soyup yuvarlak kesip tuzlu suda bekletin.
Etlerin uzerin yarim ay dogradiginiz soganlari yayin, sarmisaklarida koyun. Biberleri halka kesip koyun. Yuvarlak kestiginiz domatesleri dizin uzerine patlicanlari dizin. Tozseker ve tuz serpin. Tereyag koyun. Uzerine yuvarlak dilimlediginiz domates tekrar dizin. 1 kahve fincani su ilave edin. Tencerenin agzini yagli kagitla kaplayip kapagini da kapatin. Kisik ateste pisirin. Pisince biraz illiyinca sevis tabagina ters cevirip servise sunun. Afiyet olsun.

2TAVUKLU YEMEK CESITLERI Empty Geri: TAVUKLU YEMEK CESITLERI Perş. Ekim 09, 2008 7:35 am

biat

biat
Bronz Üye

Bronz Üye

TAVUKLU TAS KEBABI
Malzemeler
10 tane arpacik sogan
500 gr kusbasi tavuk eti
2 adet havuc
2 '' domates
2 '' yesil sivri biber
1 '' dolmalik kirmizi biber
Tuz, kekik, defne yapragi
Sicak su


Yapilisi
Tavuk etini siviyagda beyazlayana dek kavurun. Arpacik sogan ve kup dogranmis havuclari ekleyip kavurun. Dogranmis domates ve biberleri ekleyin kavurun. Tuz ve baharatlari, sicak suyu ekleyip kisik ateste pisirin. Afiyet olsun.......

3TAVUKLU YEMEK CESITLERI Empty Geri: TAVUKLU YEMEK CESITLERI C.tesi Ekim 11, 2008 1:59 pm

biat

biat
Bronz Üye

Bronz Üye

TAVUK MUCVER
MALZEMELER
1 ad. haslanmis tavuk gogsu
1 su bar. haslanmis pirinc
3 tane taze sogan
Yarim demet maydanoz
2 yumurta
1 fincan un
1 paket kabartma tozu
Tuz. karabiber

YAPILISI
Haslanmis tavuklari didin, kiyilmis sogan, maydonoz ve diger malzemeleri karistirip kizartin. Fazla yagini kagit pecetede suzup sevis yapin. Afiyet olsun.

4TAVUKLU YEMEK CESITLERI Empty Geri: TAVUKLU YEMEK CESITLERI Çarş. Haz. 09, 2010 12:27 pm

biat

biat
Bronz Üye

Bronz Üye

Tavuk Kroket



Hem çocukların hem de büyüklerin severek yiyeceği, öğle ve akşam yemekleriniz için hazırlayabileceğiniz tavuk kroket tarifi

TAVUKLU YEMEK CESITLERI 458F1BB166B8DF64B53B85E1E2E94



Tavuk Kroket



Malzemeler,
250 gram tavuk göğsü
1 adet orta boy patates
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Galeta unu
Hazırlanışı,
Tavuk göğsü ve patatesi yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan tavuk eti ve patatesi robotta çekip derin bir kaba alın.
Yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
Karışımdan orta büyüklükte parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval şekil verin.
Kroketleri galeta ununa batırıp büyük bir tabağa dizin.
Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bol ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın.
Ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-

» YEMEK CESITLERI
» KOFTE CESITLERI

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz