TAVUK BUGULAMA
Malzemeler
2 ad. kemiksiz tavuk gogsu
5-6 dis sarmisak
3 ad. domates
1 ad. buyuk kuru sogan
6-7 ad. sivri biber
2 ad. patlican
1 y.k siviyag 1, y.k tereyag
1 tatli k. toz seker, 1 tatli k. tuz
1 kahve fincani su
Yapilisi
Tavuk gogsunu kusbasi dograyip rengi beyaz olana kadar kavurun. Patlicanlari alaca soyup yuvarlak kesip tuzlu suda bekletin.
Etlerin uzerin yarim ay dogradiginiz soganlari yayin, sarmisaklarida koyun. Biberleri halka kesip koyun. Yuvarlak kestiginiz domatesleri dizin uzerine patlicanlari dizin. Tozseker ve tuz serpin. Tereyag koyun. Uzerine yuvarlak dilimlediginiz domates tekrar dizin. 1 kahve fincani su ilave edin. Tencerenin agzini yagli kagitla kaplayip kapagini da kapatin. Kisik ateste pisirin. Pisince biraz illiyinca sevis tabagina ters cevirip servise sunun. Afiyet olsun.
Malzemeler
2 ad. kemiksiz tavuk gogsu
5-6 dis sarmisak
3 ad. domates
1 ad. buyuk kuru sogan
6-7 ad. sivri biber
2 ad. patlican
1 y.k siviyag 1, y.k tereyag
1 tatli k. toz seker, 1 tatli k. tuz
1 kahve fincani su
Yapilisi
Tavuk gogsunu kusbasi dograyip rengi beyaz olana kadar kavurun. Patlicanlari alaca soyup yuvarlak kesip tuzlu suda bekletin.
Etlerin uzerin yarim ay dogradiginiz soganlari yayin, sarmisaklarida koyun. Biberleri halka kesip koyun. Yuvarlak kestiginiz domatesleri dizin uzerine patlicanlari dizin. Tozseker ve tuz serpin. Tereyag koyun. Uzerine yuvarlak dilimlediginiz domates tekrar dizin. 1 kahve fincani su ilave edin. Tencerenin agzini yagli kagitla kaplayip kapagini da kapatin. Kisik ateste pisirin. Pisince biraz illiyinca sevis tabagina ters cevirip servise sunun. Afiyet olsun.