Mnela'nın Denizi

Yaradanına sevdalı yürekler...

Dareyn Dergisi 31. Sayı Yayında!
 
 
Allah'ın kahretmediğini görüp şaşırma!
Mühlet verdiğini düşün ve ürper!
 
 

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

YEMEK CESITLERI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 YEMEK CESITLERI Bir Çarş. Ekim 08, 2008 6:34 am

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
SEBZELI SULU KOFTE
Malzemeler
Yarim kg kiyma
1 kahve fincani pirinc
1 '' '' koftelik ince bulgur
1 orta boy sogan
1 yumurta
1 adet patates
1 '' havuc
2 '' domates
4 su bar. su
Tuz, karabiber, siviyag

Yapilisi
Bir kabin icine rendelenmis sogan, pirinc, bulgur, kiyma, yumurta, tuz ve karabiber koyup yogurun. Visne buyuklugunde toplar yapin. Havuc ve patatesleri temizleyip tavla zari buyuklugunde dograyin.
Domatesleri rendeleyip yagla beraber kavurun. Patates ve havuclari ekleyip kisik ateste kavurun. Biraz salca ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ilave edin , su kaynayinca kofteleri ilave edin. Kofteler icindeki pirincler pisine kadar kisik ateste pisirin. Afiyet olsun.

Kullanıcı profilini gör

2 Geri: YEMEK CESITLERI Bir Çarş. Ekim 08, 2008 2:17 pm

cennetkokusu

avatar
Altın Üye

Altın Üye
hmm güsel bi tarif ablacım..senin tarifleri mütemadiyen takip ediyorum..Very Happy

bugün bende izmir köfte yapmıştım:)

Kullanıcı profilini gör http://www.cennetkokusu.blogcu.com

3 Geri: YEMEK CESITLERI Bir Perş. Ekim 09, 2008 7:39 am

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
KIMALI NIYOKKI
MALZEMELER
3 ad. orta boy patates
2 su bar. un
1 ad. yumurta
1 cay kas. ucuyla tuz ve karabibr

KIYMALI SOS ICIN
2 yk. siviyag
200 gr orta yagli kiyma
1 ad. rendelenmis kuru sogan

YAPILISI
Patatesleri kabuklariyla haslayin soyup rendeleyin. Un, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip yogurun. Kulak memesi kivamina gelince cok hafif unladiginiz tezgahin uzerinde yuvarlayarak uzatin. Parmak kalinligina getirdiginiz hamuru, bicakla bire santim kalinliginda dilimleyin. Minik akide sekeri bicmindeki niyokkileri bir tepsinin icine biriktirin. 8-10 bar. suya tuz ilave edip kaynatin. Kaynayinca niyokkileri 5-6 dak. haslayin. Pisip yuzeye cikan niyokkileri suzerek tabaga alin. Tavada siziyagda kiymayi, sogani kavurun. Haslanmis niyokkileri ekleyip 2-3 dak. karistirip, ocaktan alip servis yapin. Isterseniz sarimsakli yogurtlada servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun........

Kullanıcı profilini gör

4 Geri: YEMEK CESITLERI Bir C.tesi Ekim 11, 2008 2:00 pm

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
PATATES KROKANT
MALZEMELER
3 ad haslanmis patates
1 yumurta
3 yk. un
galeta unu, un, 1 ad yumurta

YAPILISI
Patatesleri haslayip ezin. 1 yumurta, un, tuz, karabiber ekleyipyogurun. Tezgahin uzerinde kalin bir sosis sekli verin 3 parmak genisliginde kesin. Kestiginiz parcalari once una sonra cirpilmis yumurtaya sonra galeta ununa bulayip kizgin yagda veya frutozde kizartin. Tavuk veya et kizartmalarinin yaninda garnitur olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun....

Kullanıcı profilini gör

5 Geri: YEMEK CESITLERI Bir C.tesi Ekim 11, 2008 2:28 pm

SideLya

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
:aro:

Kullanıcı profilini gör http://askimakber.blogcu.com

6 Geri: YEMEK CESITLERI Bir Çarş. Ekim 15, 2008 11:35 am

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
SACAKLI MANTI
MALZEMELER
2 su bar. un
1 ad. yumurta
1 ad. tavuk gogsu(haslanmis)
6 su bar. su
1 ad tavuksuyu tablet
2 y.k. margarin
2 su bar. yogurt
Sarimsak, tuz, karabiber, toz kirmizibiber

YAPILISI
Un, yumurta ve tuzu ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun ve 15 dak. dinlenmeye birakin. Bu arada haslanmis tavuk gogsunu kemiklerinden ayirin ve didikleyin.
Hamurdan bezeler alip unlu zeminde manti yufkasi kalinliginda acin. Arada ters yuz ederek 15 dak kurumasi icin bekletin. Yufkalari tek tek gevsekce sarip oklavayi cekin. Hamurlari 1 parmak genisliginde keselim. Serit haline gelen hamurlari yaglanmis firin tepsisine yerlestirelim. Onceden isitilmis firinda pembelesene dek pisirelim. Ara sira tepsiyi firindan alip harmanlayip tekrar firina surelim. Tavuk gogsunu hasladigimiz tencereye 6 su bar. su ilave edelim. Kaynayinca tavuksuyu tablati ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip pisen seritlerin uzerine sicak tavuk suyunu gezdirelim. Didikledigimiz tavuk gogsunu uzerine serelim. Tekrar firina surelim. 20 dak. pisirelim. Biraz soguyunca servis tabaklarina koyup uzerine sarmisakli yogurt dokelim. Kirmizibiberli margarini uzerine gezdirelim. Afiyet olsun.

Kullanıcı profilini gör

7 Geri: YEMEK CESITLERI Bir Çarş. Ekim 15, 2008 12:36 pm

Toprak

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
yapsam mı kii??sonuçta yemekyapıveren yok Sad

Kullanıcı profilini gör http://www.derecik.org

8 Geri: YEMEK CESITLERI Bir Çarş. Ekim 15, 2008 12:41 pm

makarna çorba daha pratik:( daha iyi oluyor koşusturtmaktan fırsatmi var ama yınede saol diğer arkadaşlara faydali olur

Kullanıcı profilini gör

9 Geri: YEMEK CESITLERI Bir Cuma Ekim 17, 2008 7:16 am

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
OMLET

Malzemeler
4 yumurta
4 adet sivri biber
3 adet domates
Rendelenmis kasar peyniri
Siviyag, tuz, karabiber

Yapilisi
Sivri biberleri dograyip siviyagda kavurun. Domatesleri ekleyip kavurun, bir kenara alin. Yumurtalari biraz tuzla kopurene dek cirpin. Teflon tavaya biraz siviyag dokun. Yag isininca yumurtalari ilave edin. Iki yanini cevirerek pisirin. Pisince altini kapatin. Sonra yarisina onceden kavurdugunuz biber domates karisimini dokun, rende kasar peyniri serpin diger yarisini uzerine kapatin. Omlet servise hazir. Afiyet olsun.

Kullanıcı profilini gör

10 Geri: YEMEK CESITLERI Bir Salı Ekim 28, 2008 12:22 pm

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
KARNIBAHAR KIZARTMASI

MALZEMELER
1 ad. karnibahar
1 sise maden suyu
1 yumurta
Un, tuz
siviyag

YAPILISI
Karnibaharlari haslayin. Haslarken kotu kokusu olur. Bunu engellemek icin icine bir iki dilim limon kesip koyun. Haslanan karnibaharlari suzun. Maden suyu, yumurta, un ve tuz ile koyu bir karisim hazirlayin. Karnibaharlari bu karisima batirip kizgin yagda kizartin. Ilininca uzerine sade veya sarmisakli yogurt dokup sevis yapin. Maden suyu karnibahar kizartmanizi kitir kitir yapacaktir. Birde boyle deneyin. Afiyet olsun.................

Kullanıcı profilini gör

11 Geri: YEMEK CESITLERI Bir C.tesi Kas. 01, 2008 5:31 pm

leyla...

avatar
Gümüş Üye

Gümüş Üye
TAVADA YUMURTA
ilk önce yumurtaları bir kaba kırıp karıstırıyoz beyazlar ordadan kalkıyor sonra tefno tavaya yağımızı katıp acıyoz ocağı... sonra yağ eridikten sonra ( tere yağ önerilirr) sonra yumurtamızı döküyoz ve pişiriz. bu arada tuzu unutmuyoruz. afıyet olsun... Very Happy Very Happy

Kullanıcı profilini gör

Sponsored content


Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz