Mnela'nın Denizi

Yaradanına sevdalı yürekler...

Dareyn Dergisi 31. Sayı Yayında!
 
 
Allah'ın kahretmediğini görüp şaşırma!
Mühlet verdiğini düşün ve ürper!
 
 

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

TAVUKLU YEMEK CESITLERI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 TAVUKLU YEMEK CESITLERI Bir Cuma Ekim 03, 2008 7:51 am

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
TAVUK BUGULAMA
Malzemeler
2 ad. kemiksiz tavuk gogsu
5-6 dis sarmisak
3 ad. domates
1 ad. buyuk kuru sogan
6-7 ad. sivri biber
2 ad. patlican
1 y.k siviyag 1, y.k tereyag
1 tatli k. toz seker, 1 tatli k. tuz
1 kahve fincani su

Yapilisi
Tavuk gogsunu kusbasi dograyip rengi beyaz olana kadar kavurun. Patlicanlari alaca soyup yuvarlak kesip tuzlu suda bekletin.
Etlerin uzerin yarim ay dogradiginiz soganlari yayin, sarmisaklarida koyun. Biberleri halka kesip koyun. Yuvarlak kestiginiz domatesleri dizin uzerine patlicanlari dizin. Tozseker ve tuz serpin. Tereyag koyun. Uzerine yuvarlak dilimlediginiz domates tekrar dizin. 1 kahve fincani su ilave edin. Tencerenin agzini yagli kagitla kaplayip kapagini da kapatin. Kisik ateste pisirin. Pisince biraz illiyinca sevis tabagina ters cevirip servise sunun. Afiyet olsun.

Kullanıcı profilini gör

2 Geri: TAVUKLU YEMEK CESITLERI Bir Perş. Ekim 09, 2008 7:35 am

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
TAVUKLU TAS KEBABI
Malzemeler
10 tane arpacik sogan
500 gr kusbasi tavuk eti
2 adet havuc
2 '' domates
2 '' yesil sivri biber
1 '' dolmalik kirmizi biber
Tuz, kekik, defne yapragi
Sicak su


Yapilisi
Tavuk etini siviyagda beyazlayana dek kavurun. Arpacik sogan ve kup dogranmis havuclari ekleyip kavurun. Dogranmis domates ve biberleri ekleyin kavurun. Tuz ve baharatlari, sicak suyu ekleyip kisik ateste pisirin. Afiyet olsun.......

Kullanıcı profilini gör

3 Geri: TAVUKLU YEMEK CESITLERI Bir C.tesi Ekim 11, 2008 1:59 pm

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
TAVUK MUCVER
MALZEMELER
1 ad. haslanmis tavuk gogsu
1 su bar. haslanmis pirinc
3 tane taze sogan
Yarim demet maydanoz
2 yumurta
1 fincan un
1 paket kabartma tozu
Tuz. karabiber

YAPILISI
Haslanmis tavuklari didin, kiyilmis sogan, maydonoz ve diger malzemeleri karistirip kizartin. Fazla yagini kagit pecetede suzup sevis yapin. Afiyet olsun.

Kullanıcı profilini gör

4 Geri: TAVUKLU YEMEK CESITLERI Bir Çarş. Haz. 09, 2010 12:27 pm

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
Tavuk Kroket



Hem çocukların hem de büyüklerin severek yiyeceği, öğle ve akşam yemekleriniz için hazırlayabileceğiniz tavuk kroket tarifi





Tavuk Kroket



Malzemeler,
250 gram tavuk göğsü
1 adet orta boy patates
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Galeta unu
Hazırlanışı,
Tavuk göğsü ve patatesi yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan tavuk eti ve patatesi robotta çekip derin bir kaba alın.
Yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
Karışımdan orta büyüklükte parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval şekil verin.
Kroketleri galeta ununa batırıp büyük bir tabağa dizin.
Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bol ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın.
Ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kullanıcı profilini gör

Sponsored content


Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz