PATATES EKMEGI
Malzemeler
4 ad. patates
2 ad. sogan
1 demet maydanoz
2 ad yumurta [birinin sarisi uzer icin]
1 subar. sivi yag
1 subar. yogurt
2.5 subar un 1 paket kabartma tozu
3-4 y.k beyaz peynir
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Yapilisi
Patatesleri ve soganlari kucuk kup seklinde dograyin. Maydanozu ince kiyin. Yumurtalari bir kapta kopurene dek cirpin. Siviyag ve yogurdu ilave edip cirpin. UNU, kabartmatozunu ekleyip karistirin. Tuz, baharatlar, peynir, maydanoz, patates ve soganlari ekleyip guzelce karistirin. Tepsinizi yaglayip un serpin ve malzemeyi bosaltin. Uzerine yumurta sarisi surup bolca susam serpi. Onceden isitilmis 180 derece firinda kizarana dek pisirin. Dilimleyerek servis yapin. Afiyet olsun...
Malzemeler
4 ad. patates
2 ad. sogan
1 demet maydanoz
2 ad yumurta [birinin sarisi uzer icin]
1 subar. sivi yag
1 subar. yogurt
2.5 subar un 1 paket kabartma tozu
3-4 y.k beyaz peynir
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Yapilisi
Patatesleri ve soganlari kucuk kup seklinde dograyin. Maydanozu ince kiyin. Yumurtalari bir kapta kopurene dek cirpin. Siviyag ve yogurdu ilave edip cirpin. UNU, kabartmatozunu ekleyip karistirin. Tuz, baharatlar, peynir, maydanoz, patates ve soganlari ekleyip guzelce karistirin. Tepsinizi yaglayip un serpin ve malzemeyi bosaltin. Uzerine yumurta sarisi surup bolca susam serpi. Onceden isitilmis 180 derece firinda kizarana dek pisirin. Dilimleyerek servis yapin. Afiyet olsun...