CIKOLATALI IRMIK HELVASI
MALZEMELER
3 yk. margarin
3 yk. siviyag
2 su bar. irmik
2 yk. dolmalik fistik
SERBETI ICIN
4 su bar. sut
2 su bar. toz seker
CIKOLATA SOSU ICIN
1 su bar. sut
1 yk. nisasta
2 yk. toz seker
2 yk. kakao
Isterseniz 4-5 adet madlen bitter cikolata
YAPILISI
3 yk. margarin ve3 yk. siviyagda irmik ve dolmalik fiztiklari guzelce kavurun. Ayri bir tencerede sut ve toz seker eriyene dek sutu isitin. Irmik kavrulunca sutu ilave edip cekene dek kisik ateste demlendirin.
Cikolata sos malzemelerini karistirarak muhallebi kivaminda pisirin. Pisince istege bagli madlen cikolatalari ekleyip eriyene dek karistirin.
Kucuk bir kaseye irmik helvasini koyup servis tabagina ters cevirin. Kalan helvayida boyle servis tabaklarina koyun. Uzerine cikolata sos dokun. Helvanin yanina servis tabagina istediginiz tur dondurmadan bir iki top koyup servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
3 yk. margarin
3 yk. siviyag
2 su bar. irmik
2 yk. dolmalik fistik
SERBETI ICIN
4 su bar. sut
2 su bar. toz seker
CIKOLATA SOSU ICIN
1 su bar. sut
1 yk. nisasta
2 yk. toz seker
2 yk. kakao
Isterseniz 4-5 adet madlen bitter cikolata
YAPILISI
3 yk. margarin ve3 yk. siviyagda irmik ve dolmalik fiztiklari guzelce kavurun. Ayri bir tencerede sut ve toz seker eriyene dek sutu isitin. Irmik kavrulunca sutu ilave edip cekene dek kisik ateste demlendirin.
Cikolata sos malzemelerini karistirarak muhallebi kivaminda pisirin. Pisince istege bagli madlen cikolatalari ekleyip eriyene dek karistirin.
Kucuk bir kaseye irmik helvasini koyup servis tabagina ters cevirin. Kalan helvayida boyle servis tabaklarina koyun. Uzerine cikolata sos dokun. Helvanin yanina servis tabagina istediginiz tur dondurmadan bir iki top koyup servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.