POGACA
Malzemeler:
1 su bardagi sut
1 su bar. yogurt
1 su bar. siviyag
2 yumura oda isisinda olmali
1 paket kucuk yas maya
tuz, toz seker
Aldigi kadar un
YAPILISI:
Mayayi ilik su ve tozsekerle kabartin. Yogurma kabina sivi malzemeleri dokun. Yumurtanin beyazlarini hamurun icine sarilarini uzeri icin bir kenara ayirin. Mayayi, tuzu, unu ilave edip guzelce yogurun. Hamurumuz yumusak bir hamur olmali. Yumusak olursa sogudugunda sertlesmez. Hamuru oda isisinda yarim saat dinlendirin. Sonra istediginiz bir ic harci koyup sekil verip yaglanmis tepsiye dizin. Yumurta sarilarini surup susam ve corek otu serpin. Tepsi mayasi olmasi icin biraz daha dinlendirin. Kabardigini gozlemlediginiz pogacalari onceden isitilmis firinda kizarana dek yaklasik yarim saat pisirin. Afiyet olsun...........
Malzemeler:
1 su bardagi sut
1 su bar. yogurt
1 su bar. siviyag
2 yumura oda isisinda olmali
1 paket kucuk yas maya
tuz, toz seker
Aldigi kadar un
YAPILISI:
Mayayi ilik su ve tozsekerle kabartin. Yogurma kabina sivi malzemeleri dokun. Yumurtanin beyazlarini hamurun icine sarilarini uzeri icin bir kenara ayirin. Mayayi, tuzu, unu ilave edip guzelce yogurun. Hamurumuz yumusak bir hamur olmali. Yumusak olursa sogudugunda sertlesmez. Hamuru oda isisinda yarim saat dinlendirin. Sonra istediginiz bir ic harci koyup sekil verip yaglanmis tepsiye dizin. Yumurta sarilarini surup susam ve corek otu serpin. Tepsi mayasi olmasi icin biraz daha dinlendirin. Kabardigini gozlemlediginiz pogacalari onceden isitilmis firinda kizarana dek yaklasik yarim saat pisirin. Afiyet olsun...........