Tırtıl Kurabiye
Malzemeler,
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 paket sütlü çikolata
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına; margarin, sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu, toz şeker ve vanilyayı alıp karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın.
Hamuru tırtıl uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
Tepsiye parmak uzunluğunda hamur sıkın.
Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için kenarda bekletin.
Ilınan kurabiyeleri servis tabağına alın.
Sütlü çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerinde gezdirin.
Çikolata donduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.