MALZEMELER;
1 kg. süt,
1 paket (250 gr) margarin,
2 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
ceviz ve tarçın ve hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Önce unla yağı kavurun. şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.
sütü
azar azar ekleyin, çırparak pişirin. oldukça yoğun bir muhallebi
kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. hemen vanilyayı ekleyip 10 dk.
çırpın.
buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. soğuyunca her
birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine ceviz + tarçın
karışımından koyup kapatın ve yuvarlayın.
lokumları hindistan
cevizi serpilmiş tepsiye dizin. her tarafının hindistan cevizine
bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında
saklayın...
Afiyet olsun!