mafiş
2.5 su bardağı süt (ılık)
2 yumurta
tuz 1 maya
unu
yapılışı: sütü ılıt içine mayayı at erittir elinle..bi 5 dk. dursun...sora içine 2 yumurtayı kır karıştır.tuzunu da at son olarak unu kat yoğur.pogaclık hamur kıvamında olsun...
sorasında ikiye böl.sofrayı hafif unla 1. bezeyi aç oklavayla ( 1 parmak kalınlığından birascık ince olsun ) kare kare kes. kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartıyon...arzuya göre içli de yapabilirsiniz
kıyma içi hazırlayıp çine koyabilir yada peynir li patatesli de yapabilirsiniz..
bu ikinci denemem çok beğenildi.umarım sizde beğenirsiniz:)
En son cennetkokusu tarafından Paz Ekim 05, 2008 7:11 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi