Malzemeler:
4 yufka
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 kase su
iç malzemesi:
250gr beyaz peynir, ezilmiş
1 demet maydanoz, doğranmış
üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu
Hazırlanması:
Yufkaları üst üste koyup 8 parçaya kesin. Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtaları bir kapta karıştırın.
Kestiğiniz yufkaların üzerine fırçayla yoğurtlu harçtan sürün. Yufkanın geniş tarafına peynirli içten yayıp -kenarlarını kıvırmadan- rulo şeklinde sarın. Ruloları içe doğru sarıp bir servis tepsisine yerleştirin.
Yufkaların tamamını sarınca her bir böreği bir kase suya daldırıp çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Börekleri 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.vusl@t=======>bana çok ilginç geldi bi denemek gerek ama git gide iyice şişko olcam bunuda cennet abla denesin