Mnela'nın Denizi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mnela'nın Denizi

Yaradanına sevdalı yürekler...

Dareyn Dergisi 31. Sayı Yayında!
 
 
Allah'ın kahretmediğini görüp şaşırma!
Mühlet verdiğini düşün ve ürper!
 
 

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Kazandibi

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Kazandibi Empty Kazandibi Çarş. Eyl. 17, 2008 4:39 pm

vusl@t

vusl@t
Altın Üye

Altın Üye

Malzemeler

1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1.5 su bardaği toz şeker
yarım + 1/4 paket margarin
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

Öncelikle nişasta ve pirinç unu bir miktar süt ile karıştırılır. Kalan süt bir ocağa konur ve çok geçmeden nişasta, süt, pirinç unu karışımı ilave edilir. Bir iki dakika sonra da şeker ilave edilir. Koyu bir muhallebi elde edinceye kadar pişirilir. Ateşten alınınca yarım paket margarin ve vanilya eklenir ve mikserde 5 dk kadar karıştırlır. 1/4 paket margarin ile yağlanmış ve pudra şekeri serpilmiş bir tepsiye muhallebi dökülür. Bu tepsi fırına verilebilir yada orta sıcaklıktaki ateş üzerinde çevire çevire altının karamelleşmesi sağlanır. Sonrasında tepsi, içerisinde soğuk su bulunan bir kapta bir süre bekletilir. Buzdolabında 3-4 saat bekletilen kazandibi yanık kısmı üste kalacak şekilde dört köşe kesilip servis yapılır.

Not: Dondurma ile servisi daha şık olur.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz