Mnela'nın Denizi

Yaradanına sevdalı yürekler...

Dareyn Dergisi 31. Sayı Yayında!
 
 
Allah'ın kahretmediğini görüp şaşırma!
Mühlet verdiğini düşün ve ürper!
 
 

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Nar ekşisi soslu, nohutlu patlıcan sarma

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 Nar ekşisi soslu, nohutlu patlıcan sarma Bir Paz Kas. 02, 2008 9:13 am

Elam

avatar
Yönetici

Yönetici
Nar ekşisi soslu, nohutlu patlıcan sarma



Malzemeler: 1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 soğan, 'küçük küçük doğranmış, 2 diş sarımsak, dövülmüş, 1 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı soğuk su, tuz, karabiber.

Közlemek için: 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan), tuz, zeytinyağı, 3 kırmızı biber.
Sos için: 1 diş sarımsak, (dövülmüş), 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, tuz, karabiber.

Nohutlu için hazırlanması: Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin. Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün. Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın. Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın.

Közlemenin hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180 °C fırına koyup 20-30 dakika közleyin. Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun. Bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor.

Nar ekşili sosun hazırlanması: Tüm malzemeyi bir kâseye alıp karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün.


HATİCE ÖZDEMİR TÜLÜN'den alınmıştır tarifi.


______________________________________________



Kullanıcı profilini gör http://mnelam.blogcu.com

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz