Mnela'nın Denizi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mnela'nın Denizi

Yaradanına sevdalı yürekler...

Dareyn Dergisi 31. Sayı Yayında!
 
 
Allah'ın kahretmediğini görüp şaşırma!
Mühlet verdiğini düşün ve ürper!
 
 

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

MAKARNALAR

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1MAKARNALAR Empty MAKARNALAR Paz Ekim 05, 2008 11:11 am

biat

biat
Bronz Üye

Bronz Üye

MINIK KOFTELI MAKARNA

Malzemeler
1 paket kisa kalem makarna
4 domates
1 carliston biber
Margarin

Kofteler icin Malzemeler
250gr kiyma
1 sogan
1 dilim bayat ekmek ici
Baharatlar ve tuz
1 yemek kasigi un
Kizartmak icin siviyag

Yapilisi
Kiymayi, rendelenmis sogan, ekmek ici, tuz ve baharatlarla yodurun. Findik buyuklugunde parcalar alip yuvarlayin. Kofteleri una bulayip kizgin yagda kizartip kagit havlunun uzerine alin. Makarnalari tuzlu bol suda haslayip suzun.
Domatesleri soyup kup dograyin. Carliston biberi temizleyip dograyin. Margarini eritipdomates ve biberleri ilave edip kavurun. Kofteleri ilave edip bir tutam tuz serpin ve sos koyulasana kadar pisirin. Makarnaya ilave edip harmanlayin. Sicak servis yapin. Afiyet olsun..

2MAKARNALAR Empty Geri: MAKARNALAR Ptsi Ekim 06, 2008 9:21 am

biat

biat
Bronz Üye

Bronz Üye

SOSLU MAKARNA
Malzemeler
1 adet sogan ve 1 dis sarmisak
1 adet havuc
250 gr. domates
4 yk. zeytinyag
250gr. kiyma
2 yk. salca
tuz, karabiber ve feslegen
yarim tablet etsuyu
Istediginiz bir tip makarna

Yapilisi
Kiymayi suyunu verip cekene dek kavurun. Rende sogan ve sarmisagi ekleyin. Kup dogranmis havuclari ekleyin. Biraz kavurunca yine kup kesilmis domatesleri, yarim tablet etsuyu, tuz ve baharatlari ekleyip kisik ateste 15- 20 dak. pisirin. Diledigizi bir tip makarmanin uzerine dokup sicak servis yapin. Afiyet olsun....

3MAKARNALAR Empty Geri: MAKARNALAR Cuma Ekim 17, 2008 7:33 am

biat

biat
Bronz Üye

Bronz Üye

SEBZELI MAKARNA

Malzemeler
1 ad. kabak
2 ad. havuc
1 ad. sogan
1 kucuk kutu cig krema
1 paket kisa kalem makarna
1 yk feslegen
siviyag, tuz

Yapilisi
Sogani kup, havuc ve kabagi kibrit copu gibi dograyin. Siviyagda ilk once soganlari sonra havuc ve kabagi kavurun. Sebzeler yumusayinca tuz, krema ve 1 yk feslegen ekleyin. Bir tasim kaynayinca atesten alip daha onceden haslayip suzdugunuz makarnaya ekleyip karistirin. Afiyet olsun........

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz