SEBZELI LAZANYA
MALZEMELER
1 paket lazanya
1 tane buyuk sogan
3 yk siviyag
250 gr havuc
250 gr mantar
250 gr ispanak
50 gr margarin
50 gr un
500 ml sut
Tuz, karabiber
Rendelenmis kasar peyniri
YAPILISI
Kup kesilmis soganlari ve havuclari 3 yk siviyagada kavurun. Soyulup dilimlenmis mantarlari ekleyin. Temizlenip yikanmis, dogranmis ispanaklarida ekleyip kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip kenara alin.
Baska bir tencerede margarin ve unu kavurun . Unun cig kokusu gidince sut dokup besamel sosunu hazirlayin. Icine biraz rende kasar ilave edin.
Borcaminizi yaglayin, once sebzeli karisimi sonra lazanyalari , onun uzerine besamel sos, sonra yine sebzeli harc, lazanya, besamel sos seklinde siralayin. 3-4 kat olunca en ustune besamel sos ve kasar rendesi serpin . Onceden isitilmis orta isida ki firinda 30-35 dak pisirin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
1 paket lazanya
1 tane buyuk sogan
3 yk siviyag
250 gr havuc
250 gr mantar
250 gr ispanak
50 gr margarin
50 gr un
500 ml sut
Tuz, karabiber
Rendelenmis kasar peyniri
YAPILISI
Kup kesilmis soganlari ve havuclari 3 yk siviyagada kavurun. Soyulup dilimlenmis mantarlari ekleyin. Temizlenip yikanmis, dogranmis ispanaklarida ekleyip kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip kenara alin.
Baska bir tencerede margarin ve unu kavurun . Unun cig kokusu gidince sut dokup besamel sosunu hazirlayin. Icine biraz rende kasar ilave edin.
Borcaminizi yaglayin, once sebzeli karisimi sonra lazanyalari , onun uzerine besamel sos, sonra yine sebzeli harc, lazanya, besamel sos seklinde siralayin. 3-4 kat olunca en ustune besamel sos ve kasar rendesi serpin . Onceden isitilmis orta isida ki firinda 30-35 dak pisirin. Afiyet olsun.