Mnela'nın Denizi

Yaradanına sevdalı yürekler...

Dareyn Dergisi 31. Sayı Yayında!
 
 
Allah'ın kahretmediğini görüp şaşırma!
Mühlet verdiğini düşün ve ürper!
 
 

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

CORBALAR

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 CORBALAR Bir Çarş. Eyl. 24, 2008 11:35 am

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
MANTAR CORBASI

Malzemeler
1 ad. sogan
5-6 ad. mantar
1 ad. havuc
Su veya tavuk suyu
1 kutu cig krema
2 y.k un
Siviyag
Tuzot baharati

Yapilisi
Soganlari, mantarlari, havucu kup seklinde kesin. Siviyagda sogan ve havuclari biraz kavurun. Ardindan mantarlari atip kavurun, unu ekleyin. Unun cig kokusu gidince once soguk su ilave edip unu acin. Varsa tavuk suyu yoksa yeterince su ekleyip kaynamaya birakin. Sebzeler yumusayinca 1 kutu cig kremayi ekleyin. Tuzot baharatinida ekleyin. Bir tasim kaynayinca atesten alin.
Afiyet olsun

Kullanıcı profilini gör

2 Geri: CORBALAR Bir Çarş. Eyl. 24, 2008 12:09 pm

Toprak

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
kşama yaptırsam mı ya

Kullanıcı profilini gör http://www.derecik.org

3 Geri: CORBALAR Bir Cuma Ekim 03, 2008 7:42 am

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
YAYLA CORBASI
Malzemeler
yarim su bar. pirinc
1,5 su bar. yogurt
1 yemek kasigi tepeleme un
4 su bar. soguk su
4 su bar. sicak su
siviyag, tuz, nane

Yapilisi:
Tencereye 4 su bar. soguk suyu, 1 y.k unu, 1,5 su bar. yogurdu koyup cirpin. Yikanmis pirincleri ilave edin. Kaynayana kadar karistirmaya devam edin. Kaynayinca 4 su bar. sicak suyu ilave edip yavasa kisin. Pirincler yumusayinca tuzunu ilave edip bir tasim kaynatin kapatin. Bir tavada siviyag ve birazda kati veya tereyagda nane yakip corbanin uzerine dokun. Afiyet olsun..........

Kullanıcı profilini gör

4 Geri: CORBALAR Bir Perş. Ocak 08, 2009 10:34 pm

biat

avatar
Bronz Üye

Bronz Üye
HAVUCLU SEHRIYE CORBASI

MALZEMELER
1 ad. havuc
1 ad. kuru sogan
yarim su bar. tel sehriye
5 su bar. su
1,5 yemek kasigi un
1 yemek kasigi margarin, birazda siviyag
tuz, baharat, kiyilmis maydanoz

YAPILISI
Margarin ve siviyagi tencereye koyup kup kesilmis soganlari kavurun. Sonra unu ekleyin guzelce kavurun. Suyu soguk olarak ekleyin un topaklanmasin. Rendelenmis havucu ekleyin kaynamaya birakin. Kaynayinca sehriyeleri ekleyin . Tuz ve baharatlarini ekleyin. Sehriyeler pisince ocaktan alin servisten once uzerine kiyilmis maydanoz serpin. Afiyet olsun...

Kullanıcı profilini gör

Sponsored content


Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz